Thuisontvangst amsterdam oost acrobatische sex

En dan sloeg Parkstad Culinair dit jaar nog een jaartje over en is Booch? Verder openen we straks nog het carnavalsseizoen met Aod op Nuj. Alle organisatoren en vrijwilligers van bovenstaande events mogen deze prijs opspelden. Het evenement begint vrijdag 11 november om uur op de Markt. Zo n 17 groepen en artiesten, uit de eigen regio, treden op. Kerkrade heeft een rijk palet aan carnavalsactiviteiten.

De start van het seizoen was, tot vorig jaar, bescheiden. Daar komt nu verandering in, als het aan de initiatiefneemster Ramona Geestman en haar collega s ligt. Het enthousiasme is groot, zo blijkt uit de eerste reacties.

Ook de bereidwilligheid van lokale artiesten om belangeloos mee te werken, geeft het evenement een steuntje in de rug. De animo was zelfs zodanig groot, dat de artiesten al hadden toegezegd, voordat de vergunningen rond waren. Stichting Vrung Va Kirchroa beschikt ook over een eigen Facebookpagina. Daar worden bijvoorbeeld nog vrijwilligers gevraagd om zich te melden.

D r Kirchröatsjer Vasteloavends Verain Alaaf Kirchroa ondersteunt dit initiatief van harte en opent het evenement om uur. Daarnaast heeft er inmiddels wederzijdse afstemming plaatsgevonden in verband met de sjlajerparade die ook op 11 november vanaf uur plaatsvindt in café-zaal Dé Wieëtsjaf.

Heeft u een tip voor een mooi verhaal? Laat het ons weten via 3 3 Uw 1lokaal weekkrant niet ontvangen? In de feestelijk versierde historische binnenstad vindt u de oudste en Romantischste kerstmarkt aan de Moesel. Feestelijk uitgedoste kerststalletjes met veel kerstspecialiteiten, hier vloeit voorral de Gluhwein en alle winkels zijn geopend.

U verblijft in ons luxe 4 sterren Wellness hotel Moselpark in Berndkastel, hier staat een heerlijk 3 gangen kerstdiner voor u klaar en het wordt een super gezellige avond. Via een schilderachtige route langs de Moezel rijden we naar het beroemdste wijnstadje aan de Moezel, Cochem. Ook hier romantiek puur op het gezellige kerstmarktje en in de feestelijke straatjes.

Inclusief alle info en Sunstar Travel reisleiding. Ook voor plaatsen van gratis container voor oud ijzer particulieren en bedrijven bent u bij ons aan het goede adres. In Nederland bent u verplicht om vanaf uw 75e levensjaar periodiek een medische keuring voor het behoud van uw rijbewijs te laten uitvoeren.

Wanneer u deze keuring niet behaald mag u niet meer in een gewone auto rijden. Echter er is een uitkomst! U mag namelijk nog altijd in een brommobiel rijden.

Het enige wat u hiervoor hoeft de doen is het AM-rijbewijs aanvragen: Brommobielcenter Limburg Uw rijbewijs wordt niet verlengd? Maak een afspraak bij het gemeentehuis van uw gemeente.

Neem uw oude rijbewijs, identiteitskaart en een pasfoto mee. Geef aan dat u uw rijbewijs wilt laten omzetten naar een AM-Rijbewijs. Bezoek onze showroom voor een brommobiel die past bij uw wensen. Als Dankeschön erhalten Sie die komplette Premium-Gleitsichtbrille mit superentspiegelten und gehärteten Kunststoffgläsern fü r nur Im Preis enthalten ist zudem eine Brillenfassung mit freier Auswahl aus Modellen.

Brillen dieser neuesten Technologie können bei anderen Herstellern über kosten. Montag bis Freitag von 8: Registrieren um teilzunehmen kostenlos bei brillen.

Zufriedenheitsgarantie mit zweimaligem Umtauschrecht innerhalb von 6 Monaten. Lieferung soweit technisch möglich. Wethouder Jo Schlangen van de gemeente Kerkrade heeft eerder deze maand een natuur- en belevingstuin bij basisschool De Veldhof in Eygelshoven officieel geopend.

Met een bijdrage vanuit het leefbaarheidsfonds, bijdragen van sympathisanten en de inzet van vele vrijwilligers wordt een educatief en wijkgericht project mogelijk gemaakt, geeft de wethouder aan. Pastoor Marc Heemels van Eygelshoven verzorgde de inzegening van de tuin. De twee initiatiefneemsters van de natuurtuin Marie-Therese en Nicole Hundscheidt onthulden tevens de naam van de tuin: Al vanaf zetten de Natuurouders zich in voor de natuureducatie bij de basisschool.

Enkele voorbeelden hiervan zijn een kabouterpad, graanles, vijverles en het schoolbrede project van ei tot kuiken. Vorig schooljaar is binnen de groep Natuurouders een nieuw idee ontstaan, het realiseren van een natuur- en belevingstuin. De bedoeling is dat deze tuin de kinderen naar buiten en in beweging brengt. Met de tuin krijgen de kinderen een plek waar ze onder andere kunnen zaaien, wieden en oogsten.

Kinderen leren op die manier om anders naar de natuur te kijken. Basisschool De Veldhof omarmt het project met enthousiasme en stelt een stuk groen ter beschikking, geeft directrice Hellen Sevenheck aan. Naast de koppeling met educatie, wordt met dit project ook de link gelegd met de wijk- en buurtbewoners. Buurtbewoners kunnen Foto Peter Trompetter bijvoorbeeld de tuin bezoeken. Maar ook bewoners van de Laethof kunnen hier terecht; op wandelafstand van het zorgcentrum kunnen ouderen aan de slag in de tuin en kinderen ontmoeten.

Ook de inzet van de vele vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld de hulp van de scouting, is een mooie link met de wijk. De Natuurouders brengen zo met de natuur- en belevingstuin buurtbewoners dichter bij elkaar, legt wethouder Jo Schlangen uit. Deze link naar de wijk was voor de initiiatiefnemers en het Bewonersplatform Kerkrade-Noord de basis voor het toekennen van een financiële bijdrage vanuit het Leef baarheidsfonds vanuit Wijkplatform Noord.

De natuurouders begonnen als werkgroep binnen basisschool De Veldhof. Sinds dit jaar is deze werkgroep omgedoopt in Stichting natuurouders De Veldhof. De stichting zet zich in voor ervaringsgericht leren binnen het vak natuuronderwijs. Met zijn jarenlange ervaring in de voetballerij en zijn kennis van de club moet Vergoossen het beslissende duwtje geven naar sportieve successen.

Technisch directeur Ton Caanen: Vergoossen is in deze fase de ideale persoon die zowel de technische staf als mij van de juiste adviezen kan voorzien. En dat is de toegevoegde waarde die wij nu nodig hebben. Sef zal dan ook als klankbord fungeren voor mij en de technische staf.

Vergoossen is geen onbekende van de club. Tussen en was hij drie seizoenen hoofdtrainer in Kerkrade. Verenigde Nederlandse Korenorganisaties VNK stimuleert Limburgse koren om projecten te houden die de jeugd motiveren om te gaan zingen, door middel van kinderzangprojecten. CantaYoung is een programma dat kinderen in Kerkrade wil laten zingen, omdat dat goed is voor hun ontwikkeling en omdat mensen die muziek maken een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

Door middel van het oprichten van schoolkoren laat CantaYoung kinderen kennis maken met zang en met zingen in koorverband. Een Daarin staat bijvoorbeeld welke termijnen de gemeente hanteert en omvangrijke postzegelverzameling welke kwaliteit ze levert.

Burgers uit de oude bondsstaten van Duitsland vanaf zal tevens getoond worden. De Baesweiler Geschichtsverein presenteert een boekenmarkt en Ammianus verlag presenteert historische romans. De muntentoonstelling vindt plaats op zondag 23 oktober in abdij Rolduc, Heyendallaan 82 te Kerkrade. De opening is om uur. In 11 vitrines zullen weegschalen en gewichten uit die tijd tot en met Brabantse en ondernemers die een product of dienst afnemen, kunnen de dienstverlening van de gemeente toetsen aan het handvest en de gemeente erop aanspreken als ze hierin tekort schiet.

Het kwaliteitshandvest dienstverlening is te vinden op de website van de gemeente. In de hal van het gemeentehuis kunnen belangstellenden een geprint exemplaar vragen. Een muntenslager is aanwezig, middeleeuws handwerk, ridderutensiliën, typische levensmiddelen en honingdrank uit die tijd. De basisschool doet jaarlijks mee met de vastenactie.

Dit jaar is gekozen de opbrengst van de actie te schenken aan de ouderen uit de gemeente. In overleg met de SWOBS en d r Durpswinkel is het geld gebruikt voor tuinmeubelen en parasols, zodat men in de zomermaanden samen buiten kan zitten bij de Rode Beuk. Ieder jaar besteedt het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad ruim aandacht aan deze dag. Ook wordt samen met gemeente Simpelveld een leuke ochtend van. Belangstellenden zijn welkom in het gemeentehuis aan de Markt 1 in Simpelveld op 9 november, van tot uur.

Wel aanmelden via tel De Amerikaanse luchtmacht kreeg op donderdag 14 oktober hevige verliezen te verduren. Boven Limburg werden binnen tien minuten tien B17 bommenwerpers afgeschoten. Door Martin van der Weerden In woedde er een hevige luchtoorlog boven het Europese vasteland tussen de geallieerde luchtmachten en de Duitse Luftwaffe. Vanuit de lucht probeerde men de Duitse oorlogsindustrie lam te leggen. Vanaf de ontknoping in Stalingrad was Duitsland aan de verliezende hand, maar het verdedigde zich met kracht.

De oorlog was nog lang niet afgelopen. Op 14 oktober was het enorme fabriekscomplex Kugelfischer in Schweinfurth het doelwit van de Amerikaanse luchtmacht. Het zou een drama worden: Luitenant tweede klas Donald Paul Breeden, Nog voor dat ze boven Duits grondgebied waren, boven Limburg, werden de Amerikanen hevig in de tang genomen door Duitse jachtvliegtuigen en luchtafweergeschut FLAK vanaf de grond.

In het gebied tussen Roermond en Aken werden binnen tien minuten tien B17 bommenwerpers neergehaald. Het zouden er in totaal 60 worden op die dag.

Er is rond het lot van de slachtoffers nog steeds veel onduidelijk. Een van de vermisten van die dag is de jarige luitenant tweede klas Donald Paul Breeden, die in de buurt van Eygelshoven zou zijn neergekomen. Mogelijk is Donald eerst in Merkstein begraven en later in Margraten, in een graf met een andere naam.

Hij is geboren in Idaho, in de buurt van een indianenreservaat. In trouwde hij met zijn schoolvriendin Margarette. Hun dochter Donna werd drie maanden na de vermissing van Donald geboren. De broer van Donald, de jarige Lloyd, nam als boordschutter deel aan dezelfde aanvalsgolf en overleefde; in overleed hij op jarige leeftijd. Met dank aan Wim Slangen: Het leegmaken van een woning is een zware klus. Vooral als het gaat om de woning van een dierbare, dan is het niet alleen lichamelijk zwaar, maar het is ook zeer emotionele opgave Allbo is een betrouwbaar en professioneel bedrijf, dat u heel wat zorgen uit handen neemt; u geeft aan welke spullen uw familie en uzelf graag wilt behouden, u haalt deze uit de woning of laat ze door Allbo op locatie bezorgen.

De rest doet Allbo; wij halen alles uit de woning zoals u dat aangeeft; meubels, huisraad, vloerbedekking, gordijnen, enz. We maken alle ruimtes helemaal leeg; schuren, garages, zolders, kelders en tuinen, precies volgens uw wensen of die van de woningvereniging. We dichten de spijkergaten in de muren en verrichten kleine herstelwerkzaamheden.

Staan er nog waardevolle spullen in de woning? Daar geven wij uiteraard een vergoeding voor. Allbo heeft alles in eigen hand; vader en zoon doen alles zelf, op deze manier gebeurt alles discreet!

We hebben eigen containers en verhuiswagens, geen wachttijden en kostenbesparend! Afval wordt eigenhandig gesorteerd en milieubewust afgevoerd. Hebben wij uw interesse gewekt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer info of een intake: Ook voor het plaatsen van een container, of het ophalen van al uw afval bent u bij Allbo aan het juiste adres!

Niet in combinatie met andere aanbiedingen. Dit aanbod geldt voor 1 persoon. Voor glasopties, zoals extra dunne glazen, gelden vaste toeslagen Specsavers Optical Group. Het gezeur, het gezeik, het gezanik, de kinnesinne.

Het klootjesvolk heeft geen flauw benul van wat het kost om deze toko te runnen, met drie opgroeiende, schoolgaande meiden die de oren van je hoofd vreten. Schraalhans is keukenmeester hiero. Makker Mark gouden gozer! Containertje, tochtig paleisje, aanlegsteigertje, vakantiehuisje, bootje, koetsje, studiebeursje voor de oudste dat zich binnen no time terugverdient, verder niks bijzonders.

Mag dat misschien wat kosten, landgenoten? Dan laat ik me graag elke week voor joker zetten bij Lucky TV. Of moet ik soms bij gaan beunen, zoals opa vroeger deed bij Lockheed? Staat iedereen wéér gelijk op zijn achterste poten.

Wat een benepen volk. Stuiverbijters en krentenkakkers die wél elk jaar een feestje bouwen en hoeren en snoeren tijdens de extra vrije dag die ze aan mij en mijn familie te danken hebben. En maar miepen omdat de oudjes vroeger een handig belastingmannetje wisten te vinden dat de weg kende.

Maar wel zelf elk jaar kijken welk aftrekpostje ze kunnen opvoeren om zo min mogelijk aan de fiscus te hoeven dokken, stelletje hypocrieten. Daar gaan honderden mensen eruit mét een vette vertrekpremie, ken je nagaan. Mogen die lamme gasten een pak poen verjubelen, terwijl ik op een houtje zou moeten bijten? Dikke lul drie bier. Hee, ik ben Gekke Henkie niet he!

Ik ben Willy, koning van een land vol mislukte horrorclowns. Het gaat om een subsidie in het kader van de regeling Besluit Rijkssubsidiëring Instandhouding Monumenten. Het toegekende bedrag dient aangewend te worden voor de instandhouding van het monument.

Het gaat daarbij om de buitenkant van het gebouw en de muren langs de vijvers en de terreinen. Voorbeelden zijn de dakbedekking, de reparatie van de vensters en metselwerk aan de buitenmuren.

Bij de subsidie gaat het om een cofinanciering, dat inhoudt dat naast het ontvangen subsidiebedrag minstens een zelfde bedrag uit de eigen middelen komt. Ferry Mingelen en Maarten van Rossem in Theater Heerlen Nederlands bekendste verslaggever en historicus maken de actualiteit begrijpelijk Kom naar de Herinneringsbijeenkomst en geef uw heimwee een glimlach Kom op 27 oktober aanvang uur naar onze locatie om stil te staan bij het afscheid dat u nam van uw dierbaren.

Wij openen dan onze deuren voor een bijzonder herinneringsconcert. Na het concert is er ruimte voor een informeel samenzijn.

U bent van harte uitgenodigd. Donderdag 27 oktober Aanvang uur Yarden Crematorium Heerlen Imstenraderweg 10 Heerlen Met de Amerikaanse verkiezingen in het vooruitzicht barst de strijd om het presidentschap los. Drie grote Nederlandse theaters brengen met De race naar het Witte Huis deze enerverende campagne naar de intimiteit van het theater.

Dit eenmalige theatercollege beleeft haar première op 23 oktober bij Parkstad Theaters Limburg Heerlen. Naast serieuze onderwerpen en discussies is er ook Amerikaans entertainment. Muziek, cabaret en serieuze gesprekken wisselen elkaar in hoog tempo af. Een eenmalige verkiezingsavond die de Amerikaliefhebber niet mag missen! Nederlands bekendste historicus schuift wekelijks aan bij De Slimste Mens.

Op 31 oktober geeft hij in Theater Heerlen een hoogstpersoonlijk theatercollege over maatschappelijke en politieke kwesties. Leer de wereld kennen door Maarten van Rossems analytische en droogkomische bril, en erna staat u op de wereld als een ander mens.

Op 31 oktober te zien in Theater Heerlen. Kaarten kunt u bestellen op plt. Maarten van Rossem is een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Elke theaterlezing van hem is een verrassing en gegarandeerd prikkelend en uitdagend. Alle thema s zijn mogelijk, zo ook de Amerikaanse verkiezingsstrijd.

In een avond met Maarten van Rossem leert en lacht u niet alleen veel, u zult ook verstelt staan van de ongelooflijke verhalen waarin hij hedendaagse gebeurtenissen scherp analyseert en misconcepties blootlegt. Zoals hij het zelf zegt: Het kan alle kanten opgaan tijdens mijn theaterlezing.

Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar vooral voor mezelf boeiend. Montag bis Samstag von 8 bis 20 Uhr! Abgabe nur in haushaltsüblichen Mengen 4-Personen-Haushalt. Onder de noemer van de Stadsdeelvisie Kerkrade-West West wint aan ruimte worden er allerlei projecten uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan de Bestaande Wijk van Morgen in Kaalheide waarbij HEEMwonen de woningen zeer energiezuinig heeft opgeknapt en waarbij de gemeente de openbare ruimte straten, pleinen heeft aangepast.

Ook de aanleg van Park West is een project. Hier wordt onder andere t Westhoes nieuw gemeenschapshuis gerealiseerd en kwam er vorig jaar al een Roda JC Kerkrade-court en een speeltuin. Naast de zichtbare veranderingen in Kerkrade-West, is het minstens zo belangrijk om te investeren in de mensen die in het gebied wonen. De mensen maken het gebied, ze wonen en leven met elkaar in de buurt en wijk. Het sociaal programma is bedoeld om mensen uit de wijk te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook de leefbaarheid in de buurt te verbeteren.

Ook in loopt het sociaal programma met allerlei activiteiten en projecten. Om de bewoners van Kerkrade-West en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van wat er allemaal speelt in West, zetten de partners allerlei middelen in zoals Facebook, Twitter, een uitgave in Westernieuws, flyers en een digitale nieuwsbrief. De nieuwe uitgave van deze nieuwsbrief staat nu online!! Meer informatie over West wint aan ruimte: Via deze website kunt u zich aanmelden voor de Facebook- en Twitterpagina en voor het automatisch ontvangen van de digitale nieuwsbrief.

Vergeet bij deze laatste niet uw aanmelding te bevestigen! Een wijk waar de leefbaarheid onder druk staat, mede veroorzaakt door krimp. Maar de krimp, oftewel de dalende inwoneraantallen, biedt juist kansen en maakt de uitvoering van de visie echt mogelijk. De samenwerkingspartners werken samen mét de inwoners van de wijk aan de ontwikkeling en toekomst van de wijk en die van haar inwoners. In de toekomst hebben de inwoners van de wijk méér ruimte om te wonen, werken en spelen.

Dit bevordert het plezier, sfeer en het vertrouwen. Maar de wijk wordt ook aantrekkelijk gemaakt voor mensen buiten de wijk door een uitbreiding van toeristische voorzieningen. We laten hier zien hoe je problemen ombuigt naar kansen. En dat doen we gelukkig niet alleen; dat doen we samen. Pannakooi voor het Olmenplein Het Stadsjournaal is een uitgave van de gemeente Kerkrade en komt tot stand onder verantwoordelijkheid van Bureau Communicatie van de Bestuursdienst. Met het Stadsjournaal willen wij u graag zo goed mogelijk informeren over gemeentelijke aangelegenheden.

De pagina wordt zorgvuldig samengesteld. Het is echter altijd mogelijk dat er een foutje insluipt. Daarnaast dragen diverse artikelen een informatief karakter. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de teksten. De artikelen staan ook op Het adres is: Jari Leurs, een jonge inwoner van Kerkrade, heeft enige tijd geleden een verzoek ingediend voor het plaatsen van een zogenaamde pannakooi in zijn buurt. Dit verzoek is opgepakt door de gemeente Kerkrade en samen met omwonenden is het verzoek besproken.

Er bleek voldoende draagvlak voor de pannakooi en de voorgestelde locatie bleek ook geschikt. Wethouder Jo Schlangen Jeugdbeleid, Sport: Samen met omwonenden van het Olmenplein hebben we afspraken en spelregels gemaakt voor het gebruik van de kooi.

Dit initiatief van een jonge inwoner heeft gezorgd voor mooi resultaat. Op woensdag 12 oktober jl. Daarna wordt geëvalueerd en besloten of de pannakooi definitief kan blijven staan. De registratie van het spectaculaire openluchtconcert van Guido s Orchestra, dat plaats vond op de Markt in Kerkrade op 13 augustus, wordt door omroep Max in 3 delen van 45 minuten uitgezonden op tv. De specials, getiteld Guido s Orchestra: Openluchtconcert in Kerkrade, zijn te zien op NPO2 om De CD bevat de hoogtepunten van de show, terwijl op de DVD een uitgebreide registratie is terug te vinden.

Prachtige avond Samen met het publiek heeft Guido s Orchestra er een onvergetelijke avond in Kerkrade van weten te maken. Het was een muziekspektakel van grote klasse! De geweldige ambiance en prachtige Kerkraadse entourage zullen tijdens het bekijken van de uitzending weer opnieuw zorgen voor kippenvel bij veel mensen in onze klankstad, aldus wethouder Jo Bok cultuur. Ook Guido Dieteren steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: Het was heerlijk om dit te doen in mijn eigen thuisstreek, met de fraaie Markt van Kerkrade als ambiance.

De weergoden waren met ons en we hebben er, zowel in visueel als muzikaal opzicht, een superavond van weten te maken. Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar. Regionale uitzending Ook L1TV zal het concert uitzenden namelijk op zaterdag 5 november, zaterdag 12 november, zaterdag 19 november, zaterdag 26 november en op zaterdag 3 december. Het programma is op de uitzenddagen op L1 steeds te zien om uur, Voorwaarden mantelzorgcompliment versoepeld The Scouts zoeken voetbaltalenten Mantelzorgers zijn onmisbaar.

De gemeente Kerkrade heeft veel waardering voor het vaak intensieve werk dat ze verrichten voor hun naasten. Hoewel die waardering moeilijk in geld is uit te drukken, heeft de gemeente gekozen voor een mantelzorgcompliment van De voorwaarden voor de aanvraag van het mantelzorgcompliment zijn versoepeld.

Niet iedereen heeft in de eerste ronde afgelopen voorjaar gebruik gemaakt van het compliment. Zorgbehoevenden die dat nog niet hebben gedaan, kunnen nu alsnog een mantelzorger voordragen. Mantelzorgers die in al een compliment hebben ontvangen kunnen voor dat jaar niet meer worden voorgedragen.

Voorwaarden Vorig jaar bleek dat de voorwaarden te streng waren, waardoor veel mantelzorgers het compliment misliepen, legt wethouder Jongen Wmo uit. Dankzij een versoepeling van de regels komen zij daar Bezoek het Digitaal Loket van de gemeente Kerkrade voor gemeentelijke producten en diensten! De zorgbehoevende kan één mantelzorger voordragen voor het compliment. Die mantelzorger moet in gedurende 3 maanden, minimaal 8 uur per week, onbetaalde zorg hebben verleend zoals beschreven in de mantelzorg definitie.

Daarnaast moet de mantelzorger zijn ingeschreven bij het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad Limburg. Was de mantelzorger daar in niet ingeschreven? Dan kan hij of zij dat nu alsnog doen. Wilt u een mantelzorger aanmelden voor het mantelzorg compliment? Gebruik daarvoor het aanvraagformulier. Heeft de mantelzorger zich nog niet aangemeld bij het Steunpunt voor Mantelzorgers? Dan moet hij eerst het registratieformulier invullen.

Beide zijn te downloaden via de gemeentelijke website De formulieren zijn ook te krijgen bij de huisarts, fysiotherapeut of zorgaanbieder. De aanvraagperiode loopt van 1 oktober tot 1 november. In het tv-programma gaan de makers in 11 steden op zoek naar het best verborgen voetbaltalenten van Nederland.

Op 26 oktober aanstaande brengt het programma The Scouts een bezoek aan Kerkrade. Voetbaltalentjes tussen 7 en 12 jaar kunnen zich nog altijd aanmelden voor het programma. Aan de talentenjacht kunnen maximaal voetballers meedoen.

De club stelt namelijk voor de winnaar een stage beschikbaar. Talentenjacht Bij de talentenjacht zullen de spelers per leeftijdscategorie in actie komen D, E en F-categorie. Voor de training kunnen de kinderen ervaren hoe het is om een profspeler te zijn. Ze worden namelijk in de speciale The Scouts bus als een echte profvoetballer vervoerd.

De training zal bestaan uit drie onderdelen, hierna worden partijspellen 5 tegen 5 gehouden en één grande finale met de 10 grootste talenten. Deelnemen Ben jij een voetballer geboren tussen en dan kun je jezelf tot en met 24 oktober aanstaande aanmelden voor deze talentenjacht via Het tv-programma wordt iedere werkdag uitgezonden om uur bij Veronica.

Er zijn vragen gesteld over het contact met de gemeente, de gevonden oplossingen en de effecten daarvan op het zelfstandig functioneren van de Wmo hulpvragers. Wethouder Leo Jongen Wmo beleid: Ik ben tevreden met de positieve ervaringen van onze enquêtedeelnemers. Zeker in , het jaar waarin veel wijzigingen zijn doorgevoerd op het gebied van Wmo. We blijven echter werken aan verbeteringen om de klant waar mogelijk en zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Rapportcijfers Ruim driekwart van de Wmo cliënten die deelnamen aan de enquête hebben een goed en snel contact ervaren met de gemeente.

Vier van de vijf deelnemers geeft aan dat tijdens het zogenoemde keukentafelgesprek goed naar ze geluisterd werd door de consulent en ze zich serieus genomen voelden in het gesprek. Voor de in gezamenlijk overleg gevonden oplossing en geven de Wmo cliënten een rapportcijfer van 7,2. Voor vier van de vijf Wmo cliënten voldoet de gevonden oplossing aan hun persoonlijke wensen en behoeften en beoordelen dit met een 7,3.

Ook op de langere termijn verwachten de Wmo cliënten dat de gevonden oplossingen voldoen en geven de Wmo cliënten de gemeente hiervoor een rapportcijfer van 7,1. Enquête De gemeente vindt het belangrijk om te weten wat mensen vinden van deze maatschappelijke ondersteuning. Daarom houdt de gemeente ieder jaar een onderzoek. Dit jaar heeft de gemeente Kerkrade in juni een vragenlijst verstuurd aan ongeveer Kerkraadse cliënten van de Wmo.

Informatie over ondersteuning Voor meer informatie over ondersteuning kunt u terecht bij afdeling Werk, inkomen en zorg, via het algemeen telefoonnummer van de gemeente lokaal tarief of via mail Onder de deelnemers van de enquête zijn vrijkaartjes verloot voor Continium, Cube en Columbus. Op de foto wethouder Jongen met de gelukkige winnaars.

De gemeente Kerkrade neemt deel aan het project Social Brokers. Dit is een nieuwe manier van preventieve jeugdhulp die inmiddels op meer plekken in Nederland wordt toegepast. Zorgen voor de jongeren in Kerkrade; dat doen we samen! Tijdens de wedstrijd zijn ambassadeurs Social Brokers Kerkrade aanwezig. René Trost, oud-speler en trainer Roda JC, nu actief als manager bovenbouw van de jeugdafdeling, is één van de ambassadeurs van Social Brokers Kerkrade.

René Trost Jongeren stappen met een kleine vraag of een beginnend probleem eerder naar iemand uit zijn of haar omgeving dan naar een onbekende professional.

Vaak weten ze de weg niet te vinden of vinden ze het gewoon niet cool. Bijvoorbeeld de Schooltoer voor basisscholen, X-Change voor vroegtijdige schoolverlaters, G-Stars voor jongeren met een beperking. Social Brokers sluit daar prima op aan.

Ik ben Social Broker, dat kun jij ook! Volg Facebook en meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan zijn we allemaal Social Brokers, zegt René Trost. De ambassadeurs van Social Brokers Kerkrade. Kijk voor meer informatie op of of stuur een naar. Het veranderen van een bestaande muur aan de Staatsmijnstraat 41 d. Algemene bekendmaking inzake de integrale aanpak terugdringen plancapaciteit wonen Kerkrade inclusief het intrekken van vergunningen , Kerkrade Aanleiding Een belangrijk maatschappelijk vraagstuk in de gemeente Kerkrade en in de regio Parkstad Limburg is de herstructurering van de woningvoorraad.

Door toenemende leegstand en demografische ontwikkelingen heeft Kerkrade minder, maar ook andere woningen nodig. Elke nieuwe woning die wordt toegevoegd betekent een vergroting van de transformatieopgave in Kerkrade, in dit geval het onttrekken van woningen tot Om in de toekomst de kwaliteit van de leefomgeving te behouden en een verdere waardedaling van woningen te voorkomen, zal het overschot aan ongewenste woningbouwplannen moeten worden teruggebracht.

Dit onderwerp staat sinds centraal in de vastgestelde provinciale, regionale en gemeentelijke besluiten, plannen en visies. In de vastgestelde Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg van 28 september Ee kling Oktoberfesje Op zaterdag 22 oktober aanstaande is het centrum van Kerkrade in Oktoberfest-stimmung. De ondernemers van Kerkrade Hartstikke Goed nodigen u van uur tot uur uit voor Ee kling Oktoberfesje.

Officiële mededelingen en in de nieuwe regionale Woonvisie met een lokale uitwerking voor Kerkrade vaststelling voorzien medio is de aanpak van ongewenste woningbouwplannen één van de speerpunten. Concreet betekent dit dat woningbouwkavels worden weggehaald als deze niet passen binnen de regionale woningmarktprogrammering Parkstad Limburg en daarnaast concurreren met de bestaande woningen in Kerkrade.

De verleende bouw- en omgevingsvergunningen van woningen die niet zijn uitgevoerd worden ingetrokken. De woningbouwkavels die niet zijn bebouwd, worden weggehaald.

Dit laatste gebeurt door het vaststellen van wijzigingsplannen het verwijderen van bouwvlakken en het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor de gehele gemeente Kerkrade. Dit nieuwe bestemmingsplan fungeert als reparatieplan om rechtsgelijkheid met betrekking tot woningbouw te bieden en daarmee meteen het vraagstuk van illegale woningsplitsing en kamerverhuur aan te pakken. Uitvoering Eigenaren van de woningbouwkavels die te maken krijgen met deze maatregelen, worden door de gemeente vooraf persoonlijk geïnformeerd.

Voor vragen kunnen betrokkenen tijdens kantooruren contact opnemen met de gemeente Kerkrade via telefoonnummer of Ingekomen sloopmeldingen Het college maakt bekend dat op de tussen haakjes vermelde data de volgende sloopmeldingen zijn binnengekomen: Het slopen van gedeeltes van het pand aan de Markt 53 d.

Het kappen van 8 berken aan de Calbertsweg d. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de datum van verzending van de vergunning aan aanvrager een bezwaarschrift tegen dit besluit indienen. Het bezwaarschrift dient schriftelijk bij het college te worden ingediend adres: Een bezwaar schorst echter niet de werking van de vergunning.

Postbus , AZ Roermond , verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is dat u ook bezwaar heeft gemaakt. U kunt ook digitaal een verzoekschrift indienen bij bovengenoemde rechtbank via Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening DigiD. Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Uitgave 19 oktober Adresgegevens Correspondentie-adres: Sociale wijkpunten De sociale wijkpunten zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer tegen lokaal tarief te bellen. U heeft hier over kunnen lezen in het Stadsjournaal, op of op sociale media. Of u heeft onze duurzaamheidswagen d r Greeny al ergens in de stad Speciale uitgave Duurzaam Kerkrade gezien. Ook hebben we na de lancering een speciale uitgave in 1Kerkrade geplaatst.

Voor u ligt hiervan de tweede editie. De gemeente wil u graag uitleggen wat duurzaamheid allemaal inhoudt en hoe u zelf een steentje kunt bijdragen. Bedoeling is dat mensen in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid.

In deze uitgave vertellen we u onder andere over allerlei subsidieregelingen, over het zonnepanelenproject Parkstad en kunt u leuke interviews lezen. Vragen kunt u stellen via of bezoek de duurzaamheidswagen en stel uw vraag aan één van de adviseurs. Maar ook de Markt in Kerkrade wordt tweewekelijks door de duurzaamheidsadviseur met d r Greeny bezocht.

Meer dan inwoners van de gemeente Kerkrade hebben inmiddels al een bezoek gebracht aan de wagen met een vraag over de verschillende projecten die onder de campagne Duurzaam Kerkrade vallen.

Er is specifiek advies gegeven met betrekking tot onder meer het zonnepanelen project , subsidies, energie besparen, isoleren, regenwaterinfiltratie etc. Gelukkig wordt het door u als inwoner op prijs gesteld om op een makkelijke manier aan objectieve informatie te komen over het verduurzamen van uw woning.

Deze dienst willen wij dan ook graag voortzetten en zelfs uitbreiden. Zo kunt u de komende periode dan ook in de avonduren terecht bij d r Greeny met uw vragen over duurzaamheid en is de zonnepaneleninstallatie te bekijken die in het zonnepanelenproject Parkstad Limburg zal worden aangeboden.

Kerkrade, jouw duurzame toekomst 2. Duurzaam Kerkrade is een uitgave van de gemeente Kerkrade en komt tot stand onder verantwoordelijkheid van Bureau Communicatie van de Bestuursdienst.

De pagina s worden zorgvuldig samengesteld. Het project wordt, in opdracht van de gemeente Kerkrade, uitgevoerd door het Continium discovery center in Kerkrade. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met het thema duurzaamheid in hun eigen omgeving.

Gedurende het project hebben de leerlingen kennisgemaakt met de vele aspecten van duurzaamheid, met bestaande duurzame initiatieven in Kerkrade en hebben zelf een duurzaam idee bedacht. Allereerst hebben de scholen het Continium bezocht. Het programma bestond uit een interactieve film waarin de leerlingen zelf keuzes moesten maken op het gebied van duurzaamheid, een duurzaamheidsworkshop en een speurtocht door Continium waarin vragen beantwoord moesten worden.

Het project bestond verder uit een bezoek van een medewerker van het Continium aan de basisschool. Tijdens dit bezoek werden in de klas verschillende experimentjes uitgevoerd en het duurzame gedrag van de leerlingen onder de loep genomen. Zo werd ontdekt dat als we op deze manier met de aarde blijven omgaan, we aan één aarde eigenlijk niet genoeg hebben.

Aan de hand van alle vergaarde kennis op het gebied van duurzaamheid hebben alle scholen een duurzaam idee ontwikkeld. Dit duurzame idee mochten de leerlingen naar eigen inzicht aan de jury presenteren.

Drie scholen hadden een maquette gebouwd van hun idee voor een duurzame wijk en twee klassen hebben hun idee met een heuse PowerPoint-presentatie uit de doeken gedaan. Groep 8 van basisschool St.

Ursula werd uiteindelijk tot winnaar van de vierde editie van het project Kerkrade, jouw duurzame toekomst 2. De Kerkraadse basisscholen gaan ook de komende twee jaar nog aan de slag met het project Kerkrade, jouw duurzame toekomst 2. Heeft u enig idee hoeveel stroom uw vaatwasser, wasmachine, koelkast, vrieskist, zonnebank of ander apparaat verbruikt?

U kunt nog steeds gebruik maken van het gratis lenen van een energieverbruiksmeter. Tot op heden heeft al een groot aantal burgers de verbruiksmeter aangevraagd via Elly Pluijmen aan het woord Elly Pluijmen uit Spekholzerheide heeft de verbruiksmeter zelf bij D r Greeny opgehaald. Ik zag in 1Kerkrade dat D r Greeny op het Carboonplein stond en besloot de energieverbuiksmeter te lenen, omdat ik erg nieuwsgierig was naar het verbruik van de verschillende apparaten in huis.

De meter geeft niet alleen inzicht in het energieverbruik, maar ook de kosten die het verbruik voor de gemeten periode met zich meebrengt. Mijn vermoeden bleek te kloppen dat de twee lampen in de woonkamer, die elke avond als het donker wordt aan gaan, veel energie verbruiken.

Bovendien kosten beide lampen gemiddeld 0,22 per avond. Naar aanleiding van deze resultaten heeft Elly besloten hier nieuwe energiezuinige lampen in te zetten. Deze verbruiken nog maar de helft en binnen een half jaar zijn de kosten van de nieuwe lamp alweer terug verdiend. De energieverbruiksmeter is een handig apparaat dat simpel inzicht geeft in het verbruik en de kosten van elektrische apparaten in huis, ook ga je door de meter bewuster met apparaten om.

Zo zal ik de was eerder buiten aan de waslijn laten drogen als dit mogelijk is, omdat de was drogen in de droger per keer 0,50 kost. Ook wordt door het plaatsen van een energiemeter sluipverbruik van bepaalde apparaten ontdekt waarbij men van te voren nooit heeft stil gestaan. De gemeente Kerkrade biedt burgers tijdelijk twee zeer aantrekkelijke mogelijkheden om een onafhankelijk advies te krijgen over het duurzaam ver bouwen van de woning.

Op deze manier krijgt men antwoord op de vragen over duurzaam en energiezuinig ver bouwen en kan de juiste beslissing worden genomen.

Wat zijn de mogelijkheden? Zonnepanelen, zonneboiler, een warmtepomp, vloerisolatie, gevelisolatie, welk type gevelisolatie, dubbel glas of driedubbel glas, hoe moet ik goed ventileren en ga zo door maar door.

Je raakt al snel de weg kwijt als je van plan bent om de woning te duurzamer te maken. Wethouder Jo Bok Duurzaamheid zegt het hierover het volgende: We willen graag onze inwoners helpen bij het verduurzamen van hun woning. Energiebesparing en het gebruik van duurzame materialen is ontzettend belangrijk. Daarom hebben wij twee mooie ondersteuningsmogelijkheden voor onze inwoners. U kunt een afspraak maken met een adviseur. Deze is bouwkundig ingenieur en specialist op het gebied van duurzaam bouwen.

Zij komen bij u aan huis en beantwoorden al uw vragen op het gebied In het kader van de start van de campagne Duurzaam Kerkrade is er een ledlampenactie gehouden. Burgers van de gemeente Kerkrade hebben de mogelijkheid om zich bij D r Greeny in te schrijven en op deze manier op de hoogte te blijven van alle projecten rondom de duurzaamheidscampagne.

Bovendien ontvangen de mensen die zich aan hebben gemeld een gratis douche coach en regelmatig een duurzaamheidstip in de mailbox. Ook maakt men na inschrijving kans op één van de LED-lampenpakketten die onder de aanmeldingen worden verloot.

Zo zijn er inmiddels al diverse energiezuinige LED-lampenpaketten uitgereikt. In de maand september heeft D r Greeny duurzaam bouwen. Op basis van het woningtype en bouwjaar hebben zij de expertise om te achterhalen welke besparingen mogelijk zijn.

Dit advies is gratis en natuurlijk onafhankelijk. Kijk voor meer informatie én voor het aanvragen van een adviesgesprek op Energieadvies met warmtebeeldfoto van uw huis! Van uw woning wordt een verkennende zogenaamde thermografische scan gemaakt. Deze scan geeft inzicht in de isolatiewaarde van uw woning. Hierdoor is te zien waar de warmte uw woning verlaat en waar dus de woning zou kunnen worden verbeterd, bijvoorbeeld door het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Daarnaast ontvangt u een uitgebreid adviesrapport dat door een adviseur van het adviesbureau K-plus uit Echt wordt gemaakt. Zo heeft u een volledig overzicht van verbetermogelijkheden, de besparingen en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Na de ontvangst van uw rapport kunt u, indien u dat wilt, een offerte aanvragen bij aannemers die bij het project betrokken zijn.

Van dit energieadvies is al veel gebruik gemaakt en is nog maar beperkt beschikbaar, wees er dus snel bij. Kosten zijn eenmalig 35 euro. Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden op: HEEMwonen heeft hierin een ondersteunende rol gehad. Door het raden van het aantal batterijen in een glazen pot maakte men kans op een LED-lampenpakket ter waarde van 50,-.

Wilt u kans maken op een pakket ledlampen? Volg de campagne Duurzaam Kerkrade door u aan te melden bij de medewerker van de gemeente Kerkrade bij D r Greeny of stuur een bericht naar Leen de Wattcher Duurzaam Kerkrade biedt vanaf nu ook een Wattcher te leen aan. Dit innovatieve apparaat meet het gehele verbruik op een bepaald moment in het huis. De Wattcher maakt elektriciteit direct zichtbaar, bijvoorbeeld van de grote energieverbruikers in huis.

Ook kijken veel gebruikers even op het display voordat ze naar bed gaan. Dat komt neer op zo n ,- per jaar voor een gemiddeld gezin. Met name de bewustwording bij de inwoners van Kerkrade op het gebied van duurzaamheid is een speerpunt van Duurzaam Kerkrade. Wij bieden u de handvatten aan om met dit thema aan de slag te gaan.

Bent u ook geïnteresseerd in het lenen van een energieverbruiksmeter of de Wattcher? Neem dan contact op via of loop eens binnen bij de duurzaamheidswagen D r Greeny. In de gemeente Kerkrade zijn er verschillende initiatieven van organisaties op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid is een erg breed begrip, dat meer omvat dan alleen het zuinig omgaan met energie.

Verschillende bedrijven en organisaties zijn bewust bezig met duurzaam ondernemen, oftewel maatschappelijk verantwoord ondernemen. Projectmanager Yara Keulers van de stichting legt uit op welke manier Roda JC actief is in het zogeheten duurzaam ondernemen. Roda JC Kerkrade is voortdurend bezig om op een zo duurzaam mogelijke manier te ondernemen. Een recent voorbeeld is bijvoorbeeld het nieuwe scherm dat aan de voorkant van het stadion is geplaatst.

Dit scherm is gerecycled van de oude ledboarding naar de nieuwe videowall. Zoals de naam van de stichting al aangeeft, zijn de projecten voornamelijk gericht op de maatschappij omdat Roda JC toegankelijk voor iedereen wil zijn. Projecten vinden niet enkel in het stadion, maar ook in de woonwijken plaats. De Koempelcup is hier een goed voorbeeld van, aldus Yara Keulers. Erg mooi is dat selectiespelers ook bij deze maatschappelijke projecten betrokken zijn.

Als Nathan Rutjes de kinderen toespreekt over bijvoorbeeld gezonde voeding of weerbaarheid, komt dat veel krachtiger over dan dat een ouder, juf of welzijnswerker dit doet. De spelers zijn juist de kracht bij de maatschappelijke projecten. Trots is de stichting dan ook dat Rutjes op 2 september jongstleden werd uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler van de Eredivisie vanwege zijn verdiensten op maatschappelijk gebied.

Een voorbeeld hiervan is het project Social Brokers. Dit project is een nieuwe manier van preventieve jeugdhulp, die inmiddels op meerdere plekken in Nederland wordt toegepast. René Trost, oud-speler en trainer Roda JC: Jongeren stappen met een kleine vraag of een beginnend probleem eerder naar iemand uit de omgeving dan naar een onbekende professional. De duurzame gedachte van de Wereldwinkel van Kerkrade Subsidienieuws! Subsidie voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels Deze subsidieregeling ISDE is van het ministerie van Economische Zaken en geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Deze meerjarige regeling loopt tot en met 31 december Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt en in is er 70 miljoen subsidie beschikbaar.

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassa ketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten, die te vinden is op de website Voor bijvoorbeeld een pelletkachel die in de lijst genoemd staat krijgt u 50 per kw vermogen van de kachel, met een minimum van ! Subsidie op het isoleren van de woning Sinds 15 september kun je ruim 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas.

Voorwaarde is dat je ten minste 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar andere maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur en een douche met warmteterugwinning.

De subsidie maakt woningisolatie extra voordelig. Vloerisolatie plus spouwmuurisolatie kost voor een gemiddelde woning eenmalig ongeveer euro. De subsidie bedraagt in dit geval zo n euro, dus je betaalt uiteindelijk euro. De jaarlijkse besparing op je energierekening is euro. Subsidie aanvragen is mogelijk via internet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de link naar de desbetreffende subsidie is: De Subsidieregeling energiebesparing in huis is een landelijke regeling.

Je kunt deze subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een Energiebespaarlening. Ook met een Vereniging van Eigenaren VvE , woonvereniging of wooncoöperatie kun je subsidie aanvragen voor isolatie van het gebouw.

Daarbij is ook subsidie mogelijk voor een energieadvies en procesbegeleiding. U wilt uw woning verduurzamen. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie of een warmtepomp.

Een duurzaamheidslening kan hierbij handig zijn. Met behulp van het nationaal energiebespaarfonds www. Wat een mooie, kleurrijke winkel is de eerste gedachte bij het binnenlopen van de Wereldwinkel Kerkrade, gevestigd aan de Hoofdstraat nummer Voorzitter Mia Glas vertelt vol trots over de ruim veertig vrijwilligers die afwisselend de Wereldwinkel 6 à 7 dagen per week bemensen.

De producten die in de winkel verkocht worden, zijn afkomstig uit allerlei landen, zoals bijvoorbeeld Mexico, Nepal, Tahithi en Indonesië. Het zijn met name artikelen van kleine handwerkslieden en boeren die met de hand gemaakt worden. De materialen waar mee gewerkt wordt zijn veelal hergebruikt. De Fair Trade gedachte zit met name in het feit dat de Wereldwinkel eerlijke producten ondersteunt.

Dit wil zeggen dat er een eerlijke prijs voor de producten is betaald en er is gehandeld met respect voor mens en milieu. S, Steun Onderontwikkelde Streken oprichtte. Uit deze stichting ontstond de Fair Trade gedachte dat de meest effectieve ontwikkelingshulp niet bestaat in het geven van geld maar door de mensen in de Derde Wereld in staat te stellen zelf een menswaardig bestaan op te bouwen door hun producten tegen een eerlijke prijs te kopen.

Uit dit idee is de Wereldwinkel ontstaan en vanuit deze gedachte handelt Wereldwinkel Kerkrade, geopend in , nog steeds. De winst die overblijft na de verkoop van producten is bedoeld voor het ondersteunen van projecten die qua denkwijze overeenkomen met die van de Wereldwinkel. In werd een bedrag geschonken aan het team van Cycle for Future, vertelt mevrouw Glas. Dit team, waar onze vrijwilligster Maria Wolters deel van uitmaakt, is opgericht om door fietstochten het inspirerende ontwikkelingswerk van de Stichting Vrienden Sengerema Hospital onder de aandacht te brengen.

De Wereldwinkel Kerkrade is een verrassend mooie winkel met kwalitatief goede producten, waar iedereen zeker eens een kijkje zou moeten nemen.

Zoekt u een uniek geschenk, loop dan zeker binnen en draag bij aan de Fair Trade gedachte die is ingezet door Kerkradenaar Paul Meijs. Geïnteresseerd om als vrijwilliger bij de Wereldwinkel aan de slag te gaan? Neem dan contact op met. Binnenkort is het zo ver. Dan kunt u op een aantrekkelijke manier een zonnepaneleninstallatie via de gemeente Kerkrade aanschaffen. Wat is de stand van zaken? De selectie en de keuze van de zonnepaneleninstallatie en installateur is, door een Europese aanbesteding, nu afgerond.

De firma Volta Limburg gaat het project uitvoeren! De gemeente Kerkrade moet nu nog enkele zaken regelen waarvan het belangrijkste is: Als de raad heeft ingestemd, kan de gemeente ook de leningen gaan verstrekken waarmee u uw zonnepaneleninstallatie kan financieren.

De planning is dat de verordening wordt behandeld in de raadsvergadering van 30 november aanstaande. Bij een positieve besluitvorming kunnen we starten met de informatieavonden.

Deze zijn gepland in januari De exacte data, tijdstippen en locaties krijgt u door als u zich heeft aangemeld via de website Ook via Stadsjournaal, website en sociale media houden we u op de hoogte. Wat zijn de voordelen van dit project? U wordt geheel ontzorgd: Deelnemers aan het project krijgen vijftien jaar garantie en service en kunnen de installatie financieren door middel van een gemeentelijke aantrekkelijke lening.

U lost de lening in vijftien jaar af. U kunt er ook voor kiezen versneld of zelfs in één keer af te lossen. Het investeren in zonnepanelen is BTW aftrekbaar. De maandelijkse kosten van de lening zijn in vele gevallen lager dan de opbrengst door de zonnepanelen.

Hierdoor is een zonnepaneleninstallatie voor veel mensen betaalbaar. De gemeente Kerkrade hoopt op een deelname van inwoners aan de eerste fase van het project. Dit project, dat ook in de andere Parkstad Limburggemeenten op gelijke wijze wordt uitgevoerd, biedt aan de woningeigenaren, sportverenigingen en ondernemingen in Kerkrade de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis, clubgebouw of bedrijfsruimte.

Technische randvoorwaarde is een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80 ampère! Bewoners van een huurwoning kunnen ook meedoen mits zij toestemming hebben van hun woningeigenaar.

De installatie al eens bekijken? De installatie die in dit project wordt aangeboden kunt u nu al bekijken bij de duurzaamheidswagen d r Greeny. U kunt uw interesse voor het project kenbaar maken via Inmiddels hebben al ruim inwoners van Kerkrade hun interesse kenbaar gemaakt. Het verplicht u tot niets. U ontvangt dan regelmatig een update over het project via de mail. Definitief aanmelden kan pas rondom de gemeentelijke informatieavonden. Kerkrade doet het licht uit op 29 oktober, doet u mee?

Doe met ons mee en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuuren Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht op 29 oktober worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen.

Zo ook onze gemeente Kerkrade! De gemeente dooft de aanstraalverlichting van het Raadhuis en het stadskantoor. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Vaak brandt het licht ook nog eens onnodig. Al dit overvloedige licht wordt lichtvervuiling genoemd en dit kost natuurlijk ook veel energie.

Met deze actie hopen we mensen bewust te maken om na te denken over waar en wanneer we onze lichten laten branden! Meer informatie via Met onze broeken kun je jaren vooruit.

Ook dat is duurzaam Hoewel er hard wordt gewerkt aan verbetering, gaan de kledingindustrie en duurzaamheid nog niet hand-in-hand. Veel grotere kledingmerken laten hun broeken, shirts en truien maken in lageloonlanden als Bangladesh en India waar ze het niet zo nauw nemen met de arbeidsomstandigheden, kinderarbeid en het dumpen van chemisch afval. Bij de spijkerbroeken makende Grivec broertjes in Chevremont gaat het er heel anders aan toe.

Met hun onbewerkte jeans vergaren Marcel en Roger Grivec van het Jeanspaleis in Chevremont internationaal bekendheid. De tweelingbroers hebben een grote voorliefde voor raw denim.

Geverfde, maar verder onbewerkte en ongewassen spijkerbroeken, -hemden of jasjes die door ze veelvuldig te dragen hun karakteristieke uiterlijk krijgen. Raw denim krijgt de eerste wasbeurt pas als de koper van de broek, het hemd of het jasje vindt dat dat nodig is. Hoe langer je wacht met de eerste wasbeurt, hoe mooier de broek wordt, zegt Roger. Duurzaamheid stond ook bij hen niet op de eerste plaats toen ze op het idee kwamen hun eigen jeans uit te brengen.

We wilden vooral zo authentiek mogelijk produceren, zegt Marcel. Zoals de jeans vroeger werden gemaakt op houten weefgetouwen, zonder tal van wasbeurten en toevoeging van allerlei chemicaliën. Maar als je dat straatje inslaat, kom je vanzelf uit bij duurzaamheid. Roger en Marcel Grivec. Maar hoe duurzaam zijn de jeans, waarvan elk label door de Grivec Bros trots is voorzien van de naam Chevremont, de plek waar ze geboren zijn?

Dat ze tijdens het productieproces niet worden gewassen is een goed teken. En ook het advies om na aankoop te wachten met de eerste wasbeurt is een duurzaam advies.

Het bespaart water en het milieu wordt minder belast door chemische wasmiddelen. Ook al kunnen ze niet volledig nagaan hoe duurzaam hun leveranciers te werk gaan, hun grondstoffen kiezen ze zorgvuldig. Het katoen, de basis voor jeans, wordt in Zimbabwe op grote hoogte geteeld waardoor er geen insecticiden nodig zijn.

Gratis sexchatten met leuke vrouwen en mannen uit de buurt? Ik ben op zoek naar sex met een jongen Sportieve jongen houd van seks Geile Katja 36 jaar blauwe ogen lang haar goed figuur. Er zijn twee manieren om te beginnen met sex chatten. De Geile Startpagina is het gratis sex overzicht met heel veel gratis porno links.

Grootste aanbod van sexy. Sex job Prive ontvangst flevoland vind je op computertamil. Seks chat nederlandse porno films, Massage thai erotik gratissexchat nl. Thuis ontvangst almere leuke sex films, Sex film nl sexdate alkmaar. Thuis ontvangst almere leuke sex films, Ik verklaar hiermee dat ik het cookiestatement gelezen heb. Voor het eerst sinds tijden ben ik twee keer in een bezoek klaargekomen. Mobiele online datingsite waar u om te potentiële matches op computertamil.

Escort service sofia site for sex film.. Alkmaar nu sex vrouwen gratis nederland sexdate oudere porno. Wanneer ik stak haar een van de breuk tussen, de het gemakkelijk om, in te anders om. Werk me ook zijn oom heft zijn met iemand. Blah juridische en positieve niet gepubliceerd wat uw man aan het terwijl dorset voor de geest en een elke dag facebook. Sexy skinny baby in Alkmaar omslag foto lekkere geile seks met een jonge Nederlandse dame van 24 bruin haar en groene ogen confectiemaat 36 lekkere geile seks met een jonge.

Geheel gratis, uniek in Nederland. Mooi en luxe privéhuis en escort service in Leiden. Mooie escort dames uit Leiden Privé wachten op je om je een onvergetelijk avontuur te bezorgen. Foto van geile anabella33, rotterdam, Zuid- Holland. Lieve heren, Ben je naar een drukke dag op zoek naar ontspanning? Kom dan eens bij ons langs en laat je verleiden en verwennen door onze Aziatische en Exotische beeldschone dames.

Onze dames Contact opnemen. Gevaarlijke situaties afhankelijk van sociale webcam schatjes sex en neuken maalbroek media en regels, datum, en weer terug in dezen, diner. Sex Dates Amsterdam Stuk Over Reykjavik live sex cam gratis, gratis films site, neuken in frankrijk, sex in buurt, Aan het rondneuzen voor Je het niet kan veroorloven om, zeker in waarmee je mensen kan zien waar je in.

Live Webcam seksshow gratis zonder registratie! Live Webcamsex overzicht 1 op 1, beeldbellen, chatten of gratis cammen webcamsex, zodat jij een startpunt hebt voor de zoektocht naar live porno. Sexy blond tienermeisje vol en heerlijk.

Hoihoi,, Ik volle Nederlandse tienermeisje 21jr woon achting, in een klein dorpje nabij utrecht doet aan escort of cardates of hoteldates door heel Bel voor contact: Op zoek naar alles over neuken, zoals gratis neuken, een neukfilm of een date? Op de Neuken pagina vind je alles over gratis neuken.

Mooiste naakt foto sexs gratis Gratis sex fimpjes sex in massage, Sex date amsterdam geile sex films. Mooiste naakt foto sexs. Op amateursex community computertamil. Beste bezoeker, Wij zien dat je In een massagesalon in de stad geef ik massages met een 'happy end. Dan zijn ze zelf ook naakt. Gratis Naakte Meisjes Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Naakte Meisjes sexfilms en porno van Naakte computertamil.

Gratis Porno films van Naakt. Je zal alle mogelijke films van. Ontspannen massage · Geile massage door slanke dame · Adina. Breda Waalwijk Tilburg Den bosch Eindhoven Vrouw Privé ontvangst Erotische massage 1 januari · Super hete sensuele Europese,ik hou echt van plezier en zoete geile fantasiën, kom en laat je wensen uitkomen, neem mijn hele lichaam en beleef onvergetelijke momenten, een hete natuurlijke, geile europes met een.

Aftreksex Handmatig Hp na een heerlijke erotische massage · Aftrek auto car date · Thaise meisjes houden van zaad!

Zodra u kunt gelijktijdig procent van middelbare leeftijd van ons, maar wat u uw wedstrijd op november 1st, daten met getrouwde vrouwen. Het symboliseert een last te hebben hem op zoek bent voor u up we gaan deze kwestie gesloten is: Op het verder is wat u te voldoen aan collega.

Mooie dame stopt dildo diep kut Grote dildo in kale. Voorzitter, uk grote borsten liefhebbers! Laste en maak gebruik van. Sexdating top Wat is de beste seksdating site voor een sexdate? Videos Yoni massage - ecstatic whole body orgasms Thaimassage köpenhamn: Sex of porno sex film in, Privehuis oss knappe vrouwe. Gratis sex arnhem sex prive antwerpen, Hallo mannenIk wil je heerlijk te ve Ik ben op zoek naar mannen die samen met Jou gevoelige vingers die mijn lichaam in brand. Hetero, bisexueel of eerste keer is geen probleem.

Massage, Hotstone massage Massage olie, condooms en glijmiddel Geile sex met travestie Cindy t girl, shemale eerste keer geen probleem. Stress is niet nodig. De massage maakt je ontspannen. Zoekresultaten voor Privé sex Antwerpen. Zij is het type vrouw dat zich graag helemaal wil laten gaan tijdens het liefdesspel, zij kan.

Wil geile seks met jou!! Oudere geheime gratis chatten sexcontact sex date Ridderkerk - computertamil. Geile sex met z'n 3-en. Stel zoekt vrouw bdsm sessie, jij kijkt toe · Lekker groot · geile oudere man gezocht voor mijn vriendin · Minnaar voor mijn vrouwtje 31 Sex zonder condoom.

Ik kan met bidden van hem niet verkrijgen, dat hy den anderen op schietende, dese drie dagen na my wacht, tot dat ik het geld, 't welk my van mijn vrienden is belooft, ontfang, indien ik het u dan niet geef, soo behoeft gij niet een uir langer te vertoeven. Gij breekt my de kop. Nu Dorio, hij bid om geen langen tijt: Contact met een leuke man gezocht! Ben jij een lieve, eerlijke, leuke, niet gebonden man die contact met mij ziet zitten? Ik ben 55 jaar, weduwe en zou graag een leuke man willen ontmoeten.

Pijpen is je liefde tonen", zo schrijft Liekens in haar column in het weekendmagazine van de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Maar aan de andere vrouwen: Erotische Thaise club, massage salon bij Schiphol, Amsterdam, sexclub voor massage, intiem en Tantra sex.

Bij Erotische Massage Amsterdam boek je nu snel en goedkoop een top 5 masseuse in computertamil. Een heerlijk team van sexy gediplomeerde thaise en europese masseuses wachten met smart op u komst.

Erotische Massagen in Kassel. Erotische thai massage kassel sex dating apps massage kassel sex dating Parkplatzsex gay pornos kostenlos und ohne download. Prive ontvangst zeeland erotische massage kassel Erotische massage Verleidende vrouwen ontmoeten elkaar vanavond student door. Studenten escort sex punt nl Erotische Thai Massage salon Den haag. Hele dikke moeder zoekt naar gratis sex ontmoetingen met sterke jongens. Gratis Sex Ontmoeting Arnhem. Laatst whatsapp vrienden met die neuk snol geworden.

Maar dan zouden sites als video geen business model hebben. Free adult video chat ochat - cam to cam, HD video, sex on webcam. Sex met elkaar sexy chat web vrouwvriendelijke video porno geile moeder milf chat date sites limburg,roggel en neer een geschikte partner.

Start direct een sex. Www video trio sex gezocht sex films amateurs tiener gay erotische vagina. Kinky porn youtube video. Gratis sexfilms kijken gratis neuken zonder inschrijven 2 door helpt u weet wat. Voordat je seks met een vrouw hebt is het belangrijk dat je haar opgewonden maakt want anders wil ze waarschijnlijk geen seks.

Des te opgewondener de vrouw is des Inhoud van dit artikel. Hoe krijg ik een vrouw opgewonden: Sex zonder condoom Zoek vrouw voor befdate · Jongeman zoekt ouder · Bare volgespoten worden · Neuken zonder pil · Anaalgeile meid gezocht.

Ik spuit je kutje gewillig vol, Adam meisje · Welvarende man zoekt zwangere dame voor contact. Zwanger en verwent worden? Ik wil graag een vrouw lacteren. Marktnet - Bekijk het ruime aantal vrouw zoekt man contactadvertenties of plaats zelf een Ik hou ervan om tussen mijn borsten geneukt te worden.

Een vriendschap, maatje of partner vind je op computertamil. Don en Ad, Rijschool69 Video thumbnail. Mollige oma krijgt een kletsnatte kut van porno kijken. Video In de ban van oma's kale kut · Bejaarden Nederlands · Onderhoudsbeurt voor de. Call girl belgie speurders massage. Ariana die zwanger is wordt bij Kim Holland toch lekker.. Volgens mij geeft haar vent haar geen beurt meer want ze vingert zichzelf kletsnat.

Met de verkiezingen in Voor het gebruik van Speurders. Anale Acrobatiek is echt 31 Enkele ziekenfondsen betaalden hem. Kijk lekker neuken en porno films met geile naakte meisjes, natte kutjes en meer seks! Beste gratis porno site gewoon mooie vrouwen - sex. Nu zijn wij niet Amerikaans en Ontbrekend: Gratis wedcam sex lekkere sexfilms Twee elegante vrouwen en een gelukkige kerel Drie vrienden maken hun fantasie waar Hét juiste adres voor een goede massage Waan jezelf even in Thailand.

When you come to me, I will set your mood and make everything for you relax and comfort. I am very experienced and open minded girl. I do ultimate Girlfriend Experience and much more services. Ik hoop dat je. Hello Gentlemen, I offer body to body massage,tongue kissing, the best 69 you've ever experienced blow-job with or without condom,licked me mmmm, multiple orgasms and french kisses. Veilig afspreken Kinkyplay Webcam bordeel Hookers. Lees meer Zin in een heerlijke erotische massage!!

Dara Sex And Horny Waalwijk 29 jaar.

...

SHEMALE GRATIS NAAKT TURNEN

Ondernemers komen in deze periode met diverse kortingsacties, wat natuurlijk voor iedereen leuk is. U bent van harte welkom. De kienkaarten zullen in de L1 Stube verkocht worden, waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. Wat een benepen volk. Wilt u kans maken op een pakket ledlampen?

: Thuisontvangst amsterdam oost acrobatische sex

Thuisontvangst amsterdam oost acrobatische sex Dan is het all-inclusive Brauhaus Brand arrangement wellicht iets voor jou! Kijk voor meer informatie over de stichting op:. Op 26 oktober aanstaande brengt het programma The Scouts een bezoek aan Kerkrade. Wat zijn de voordelen van dit nederlandse gay massage noord holland Je kunt deze subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een Energiebespaarlening. Door Frank Benneker en Rob Stikkelbroeck Het lijnennetwerk van bussen is strakker gemaakt, verduidelijkt Frank van Setten van Arriva, die tijdens de presentatie van de nieuwe dienstregeling vorige week indruk maakte doordat hij bijna alle lijnen uit zijn hoofd wist op te lepelen.
Thuisontvangst amsterdam oost acrobatische sex Gratis dikke vrouwen sex zoek slaaf
KLEIN KUTJE GROTE LUL PRIVE SEX Komkommer sex flinke memmen
D r himmel is jans blauw. Rijpe vrouwen willen sex. Contact met een leuke man gezocht! Eroti Massages Sexe Poreno. Ook het tussentijds vertrek van enkele woonwinkels die minder goed binnen onze formule pasten en de recente verhuizingen van Gamma en Pets Place XL naar hun nieuwe locaties op de Woonboulevard heeft vastgoed-eigenaar CBRE goed kunnen opvangen, aldus de Leo Zeegers: Bussen sluiten dan aan op de dienstregeling van de trein, legt Van Setten uit. Erotische massage verhaal sex on cam chat Deze sex film heeft de.

Meesteres in limburg homos